9 Kasım 2014 Pazar

SEBZELİ HAMSİ BUĞULAMA


Malzemeler (2 kişilik):

400 gram kılçığı ayıklanmış hamsi balığı
2 adet domates
2 adet acı sivri biber (arzu ederseniz acı olmayan da kullanabilirsiniz)
2 adet kuru soğan
1 adet defne yaprağı
4 yemek kaşığı sıvı yağ (tercihen zeytinyağı)
Bir tutam tuz

Yapılışı:

Hamsinin kılçıklarını ayıklamasını balıkçınızdan da rica edebilirsiniz, zaten oldukça kolay ayıklanıyor.

Domatesleri yıkayıp rendeleyin.

Biberlerin iç çekirdeklerini çıkartıp ince ince doğrayın.

Soğanın kabuğunun soyup enlemesine yarım santim kalınlığında halka şeklinde dilimler kesin.

Tencerenin içine sıvı yağı koyup, yaydırın.

Öncelikle soğan dilimlerini tencerenin tabanına yerleştirin.

Soğanların üzerine temizlenmiş hamsileri koyun.

Üzerlerine de doğranmış biberleri serpiştirerek yerleştirin.

En üste ise rendelenmiş domatesleri yaydırın.

Bir tutam tuz atarak kısık ateşte, tencerenin kapağı kapalı olarak soğanlar yumuşayana kadar pişirin.

Çok lezzetli ve besleyici bir yemek olan sebzeli hamsi buğulamayı arpa şehriye pilavı eşliğinde sunabilirsiniz.

Afiyet olsun :o)


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder