10 Ağustos 2014 Pazar

PASTIRMALI HUMUS


Malzemeler (4 kişilik):

6 yemek kaşığı dolusu humus (bakınız: Humus Nasıl Yapılır?)
8 dilim pastırma
1 yemek kaşığı tereyağı
Bir tutam pul biber

Yapılışı:

Pastırmaları ister çemenli, ister çemensiz olarak enlemesine ince ince doğrayın.



1 yemek kaşığı tereyağını teflon tavada eritip, içine pastırmaları katın ve pastırmalar hafifçe renk değiştirene kadar karıştırarak kavurun. Pastırmalar kavrulduğunda ocağı söndürüp içine bir tutam pul biber katın ve karıştırın.

Humusu bir tabağa güzelce yayıp üzerine tereyağlı pastırmayı yaydırarak dökün.


Bayılarak yediğim bu tarifin yanına içli köfte yapabilirsiniz.

Afiyet olsun :o)

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder