19 Temmuz 2014 Cumartesi

ZEYTİNYAĞLI KABAK


Malzemeler (4 kişilik):

2 adet kabak
1 adet küçük boy kuru soğan
1 adet domates
4 diş sarımsak
4 yemek kaşığı zeytinyağı
Bir tutam tuz
Yarım çay kaşığı toz şeker

Yapılışı:

Soğanın kabuğunu soyup yemeklik doğrayın.



Domatesin kabuğunu soyup küçük küpler halinde kesin.

Sarımsakların kabuklarını soyup, dilerseniz bütün halde ya da ince ince dilimler keserek hazırlayın.

Kabakların kabuklarını sebze soyucu ile soyup önce uzunlamasına 2'ye bölün. Ardından enlemesine birer parmak kalınlığında dilimler halinde kesin.

Tencereye doğradığınız tüm sebzelerle birlikte zeytinyağı, tuz ve toz şekeri de ekleyip, çok kısık ateşte tencerenin kapağı kapalı olarak, hiç su eklemeden pişirin.

Pişirme esnasında kabakların parçalanmaması için kesinlikle karıştırmayın (merak etmeyin kendi suyunu bırakıp çekeceğinden, tuz ve şekeri de kendiliğinden karışmış olur).

Tüm sebzeler yumuşadığında ocağı kapatıp ılınana kadar tencerede bekletin.

Oda sıcaklığına geldiğinde servis tabağına alabilirsiniz. Genelde zeytinyağlı kabak yemeği sarımsaklı yoğurtla sunulur ve çok lezzetli olur :o) Tüm zeytinyağlı yemekler için geçerli olan kuralı bu yemekte de hatırlatayım. Bir gece buzdolabında bekledikten sonra tadı daha da güzelleşiyor...


Zeytinyağlı kabak sunduğunuz menünüzde ana yemek olarak piliç topkapı da pişirebilirsiniz.

Afiyet olsun :o)


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder