5 Temmuz 2014 Cumartesi

SAÇ MATLIĞINI GİDEREN DOĞAL YÖNTEM













Boya, fön, kötü hava koşulları derken saçlarımız gittikçe matlaşır ve parlaklığını kaybeder. Eğer siz de "saçın matlığı nasıl giderilir?" diye merak ediyorsanız, bu yazıyı ve verdiğim önerileri uygulamanızı tavsiye ederim.

Özellikle bazı saçlar yıpratıcı işlemlere karşı daha hassas olduklarından matlığını kaybetmeleri çok kolaylaşır. Tabi ki hiçbir yöntem size bebeklik ve çocukluk saçınızı geri getirmez. Zaten ben de sitemde güzellikle ilgili doğal yöntemler sunarken her zaman bu konunun altını çizmeye çalışırım. Örneğin ameliyatlar haricinde ister doğal olsun, ister hazır satılan kozmetik ürünler, size gençlikteki teninizi yüzde yüz kazandırmaz. Ayrıca şunu da ekleyeyim ki bence ameliyatlar bile gençlik cildini geri getirmiyor, en başta gençken sahip olduğumuz pırıl pırıl bakışlar giderek sönüyor. Ben de hiçbir yöntemimde size mucize sunmuyorum. Sadece bulunduğunuz koşullar altında cildinizi ya da saçınızı olabildiğince iyileştirebileceğiniz doğal çözümler getirmeye çalışıyorum.

Bloğumu düzenli takip edenler her sunduğum yöntemi de öncelikle kendimde denediğimi ve sonuçlarından memnun kaldığım takdirde buraya yazdığımı biliyorlar. Ama bilmeyenler için tekrar söylemiş olayım dedim :o)

Çok uzattım lafı farkındayım. Hemen saç matlığını giderebilecek yöntemlerin ikisini de açıklıyorum:



DEMLİ ÇAY YÖNTEMİ (Çay ile saç bakımı nasıl yapılır?)

Malzemeler:

Demlenerek koyulaşmış ılık çay

Yapılışı:

Banyodan çıkmadan önce en son saçınızı oda sıcaklığındaki demli çayla durulamanız halinde, kuruttuktan sonra parladığını ve ışıldadığını göreceksiniz. Saçınızı demli çayla duruladıktan sonra kesinlikle tekrar su değdirmeyin, bırakın çay saçınızda kurusun. Kurutma işlemi için saçı kendi halinde bırakmak en iyi yöntem, çünkü fön makinesi zarar verecektir. Tabi ki ıslak saçtan dolayı hasta olmamaya dikkat etmenizi öneririm. Çayın saça faydaları arasında saçın kuruluğunu giderdiğini söylemek de mümkün.

SİRKELİ SU YÖNTEMİ (Sirkeli Suyun Faydaları)

Malzemeler:

2 su bardağı su
Yarım su bardağı elma sirkesi (saçlarınız için elma sirkesini tercih edin daha etkili oluyor)

Yapılışı:

Sirke ve suyu bir kapta karıştırıp, aynı bir üstteki yöntemde açıkladığım gibi banyodan sonra en son saçınızı bu suyla durulayıp kurutun. Sirkenin kokusu kalacak diye çekinmeyin, çünkü kuruduktan sonra tüm kokusu gidiyor ve saçlarınız mis gibi ışıl ışıl oluyor. Aynı demli çay yöntemindeki gibi kurutma işlemini saçı kendi haline bırakarak yapmanız en iyisi olacaktır.

Ayrıca sirkeli su faydaları arasında saçtaki kepeğin giderilmesi de bulunmaktadır.

Güzel günler dilerim :o)


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder