2 Haziran 2014 Pazartesi

TERBİYELİ KUZU KABURGA


Malzemeler (3 kişilik):

Yarım kilo kuzu kaburga
2 tatlı kaşığı domates salçası
Yarım çay bardağı süt
2 yemek kaşığı sıvı yağ
1 adet kuru soğan
Bir tutam tuz
Bir tutam karabiber
Bir tutam kimyon
Yarım çay bardağı kaynar su

Yapılışı:

Soğanın kabuğunu soyup rendeleyin.


Bir kapta rendelenmiş soğan, domates salçası, süt, sıvı yağ, tuz, karabiber ve kimyonla karıştırın.

Kuzu kaburgaları bu sosun içine iyice bulayıp, kabın ağzını kapatıp en az 2 saat buzdolabında bekletin.

Yeterli süre geçtiğinde kaburgaları sosun içinden alın (üzerindeki sosu çok temizlemeyin, sadece sosun içinden almanız yeterli) ve çelik bir tencereye dizin.

Kaburgaların üzerine yarım çay bardağı kaynar su koyup, ocaktaki en kısık ateşte, tencerenin kapağı kapalı olarak tüm suyunu çekene kadar pişirin.

Ve kaburgalar servise hazır... Masanızda kekik, kimyon ve pul biber gibi baharatlar bulundurmayı ihmal etmeyin... Yanına patlıcanlı pilav tavsiye ederim.

Afiyet olsun :o)


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder