21 Haziran 2014 Cumartesi

PAPAZ YAHNİSİ


Malzemeler (4 kişilik):

600 gram dana kuşbaşı et
40 adet arpacık soğan
1 yemek kaşığı dolusu tereyağ
2 yemek kaşığı sıvı yağ
1 baş sarımsak
4,5 su bardağı kaynar su
1/3 çay bardağı sirke
Bir tutam tuz
Yarım çay kaşığı tarçın
Yarım çay kaşığı yeni bahar (dolmalık baharat)
1,5 çay kaşığı kırmızı pul biber
Bir fiske karabiber
Bir fiske kimyon

Yapılışı:

Arpacık soğanların kabuklarını soyun (sanırım bu yemeğin en zahmetli kısmı soğanların kabuklarını soymak).


Bir baş sarımsağın  dişlerini ayırıp kabuklarını soyun.

Tereyağını ve sıvı yağı tencereye koyup ısıtın.

Yağ ısındığında etleri ekleyin ve kısık ateşte etler suyunu bırakana kadar, tencerenin kapağı kapalı olarak pişirin.

Etler suyunu saldığında arpacık soğanları ve sarımsakları hiç doğramadan bütün halde ilave edin.

Hemen ardından kaynar suyu ve sirkeyi de katarak, yine tencerenin kapağı kapalı olarak, etler tüm suyu çekip yumuşayana kadar pişirin. Pişme esnasında ateşin kısık olması gerekiyor.

Etler suyunu çektiğinde tarçın, dolmalık bahar, tuz, karabiber ve kimyonu katıp etleri zedelemeden birkaç kez karıştırın ve ocağı kapatın.


Yanında patlıcanlı pilavla servis yapabilirsiniz.

Afiyet olsun :o)


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder