2 Haziran 2014 Pazartesi

ALKALİ SU ŞİFASI


Şifalı sularla ilgili son yazımda alkali suyun özelliklerini ve faydalarını tanıtıp, nasıl tüketileceğini sunuyorum. Öncelikle alkali suyun ne olduğunu açıklayayım:

Her suyun bir PH derecesi vardır. Şişeyle satın aldığınız suların üzerindeki etiketlerde bu PH derecesini görebilirsiniz. PH derecesi, suyun içerisindeki hidrojen iyonlarını gösterir. Hidrojen iyonları yükseldikçe suyun asit derecesi de artar. Topraktan çıkan su, doğal olarak toprağın içeriğinde bulunan bazı mineralleri de alır. Suyun içerisindeki bu mineraller ve özellikle kalsiyum ve karbonat miktarı suyun sertlik derecesini oluşturur. Kısaca PH derecesini = suyun sertlik derecesi olarak düşünebiliriz.


Sulardaki PH değeri 1 ile 14 arasındaki rakamlarla gösterilir. PH derecesi yüksek sular, yani tadı buruk gelen sert sular sağlığımızı tehdit etmez.

PH derecesi ne kadar düşükse suyun içerisinde sağlığa zarar veren o kadar asidik mineral olduğunu tanımlar. Değer yükseldiğinde ise su sağlığı tehdit etmez bir hale gelir. İşte sağlığımızı tehdit etmeyen PH değeri yüksek sulara "Alkali Su" denir.

İçtiğiniz su 7 PH altındaysa suyun asidik olduğunu anlayabilirsiniz. 7 PH nötr sudur, yani ne asidiktir, ne de faydalı kimyasallar vardır. 7'nin üzerinde olması ise sağlığı tehdit etmediği, kalite su olduğu anlamındadır.

Düşük PH değerinin oluşturduğu hastalıkları şöyle sıralayabiliriz:

* Özellikle gastrit, reflü, ülser gibi mide rahatsızlıklarına sebep olur,
* Kanımızda bulunan PH değerini düşürür. Bu durum da sağlığımızı tehdit eder,
* Vücudun çeşitli organlarında mantar üremesine sebep olur,
* Egzama ve sedef hastalığını tetikler,
* Habis kanser hücrelerinin oluşumuna kolaylık sağlar,
* Vücut ağrılarını arttırır.

Kanın sağlıklı PH derecesi 7.35 ile 7.45 arasındadır. Bu nedenle içtiğimiz suyun da kanımızdaki PH derecesini düşürmemesi gerekir. Tüm bu bilgilerin toplamında sağlıklı olarak tüketilmesi gereken suyun PH derecesi, mutlaka 7'nin üzerinde olmalıdır (PH derecesi yüksek suyla elinizi yıkadığınızda sabunun iyi köpürmediği göreceksiniz).

Suyun PH derecesinin nasıl yükseltilebileceğine gelirsek:

Aslında yöntem çok basit. 2 litre içme suyuna 1 tatlı kaşığı (silme olacak tepeleme değil) karbonat katın ve karbonat eriyene kadar karıştırın.

Karbonat suyun PH derecesini sağlıklı bir seviyede yükselteceğinden, alkali içme suyunuz hazır hale gelir.

Günlük olarak 2 litre bu sudan içtiğiniz takdirde, yukarıda sıralanmış olan hastalıklardan da korunmuş olursunuz.

Ayrıca bakınız: Tarçınlı Su Şifası
                       Limonlu Su Şifası

Karbonatın diğer faydalarını görmek için lütfen tıklayınız
                      Ter Kokusuna Karşı Karbonat
                      Ayak Kokusu Nasıl Giderilir?

Sağlıklı günler dilerim :o)


3 yorum:

  1. Yukarıda yazıldığı gibi, hidrojen yonlarının konsantrasyonu yükseldikçe suyun asit derecesi düşmez, tam tersi olur. Bilmeden yazmayalım.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Yazı bilerek yazıldı da insanlık hali farkında olmadan ters yazmışım. Hoca edasıyla konuşmanızı da anlamsız buldum. Daha yumuşak bir dille söylenebilirdi, neyse yine de sevgiler

      Sil
    2. Bu arada belirteyim yazdığınız gibi hidrojen yonları diye bir şey yok, ona hidrojen iyonları denir, keşke bilmeden yazmasaydınız

      Sil