6 Nisan 2014 Pazar

YOĞURTLU HAVUÇ MEZESİ (HAVUÇ KAVURMA)


Malzemeler (4 kişilik):

3 adet havuç
3 yemek kaşığı yoğurt
1 yemek kaşığı mayonez (isteğe bağlı. Eğer mayonez koymak istemiyorsanız yoğurt miktarını 4 yemek kaşığı olarak değiştirebilirsiniz)
3 diş sarımsak
Yarım çay bardağı sıvı yağı (tercihen zeytinyağı)
Bir tutam tuz

Yapılışı:

Sebze soyucu ile havuçların üst kabuğunu soyup rendeleyin.



Teflon bir tavaya yarım çay bardağı sıvı yağı koyup kızdırın. Yağ kızdığında rendelenmiş havuçları ekleyip, sürekli karıştırarak kavurun.

Havuçlar kavrulduğunda renkleri biraz açılacaktır. Kavrulduğu zaman ocağı söndürüp ılınmaya bırakın.

Sarımsakların kabuklarını soyup bir tutam tuz ile iyice su salıp yumuşayana kadar dövün.

Dövülmüş sarımsakları 3 yemek kaşığı yoğurt ve bir yemek kaşığı mayonez ile karıştırın.

Kavrulmuş havuçlar ılındığında (eğer soğumadan yoğurtla birleştirirseniz, yoğurt kesilebilir. Bu nedenle soğumasını bekleyin), yoğurtla karıştırın.

Üzerine zeytinyağı gezdirerek servis yapabilirsiniz.

Öncesinde şafak çorbası sunmanızı öneririm.

Afiyet olsun :o)


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder