8 Nisan 2014 Salı

SELÜLİT AZALTAN BAKIM


Aslında birçok erkeğe "bir kadındaki selülit görüntüsü sizi rahatsız eder mi?" sorusu sorulduğunda cevap genel olarak "bir kadında selülit olup olmadığını anlayamıyorum bile.. Niye rahatsız etsin ki!!!" oluyor. Selülit bu durumda biz kadınların kendi kendilerine rahatsız oldukları bir konu. Ama zaten tüm güzellik bakımlarını da önce kendimiz için yapmıyor muyuz? :o) Bir de güzel biz söz vardır: Bir kadın, kendisini diğer kadınların kıskanması için güzelleşmeye çalışırmış...

Selülit birçoğumuzu çok rahatsız eden bir durum, özellikle basen ve karın bölgesinde yoğunlaşan, portakal kabuğundaki gibi çukurlar görünmesine sebep yağ birikimleridir. Aslında bu yağlar öbeklenmiş ve sertleşmiş haldedir. Bunları eritmek için yediğiniz gıdalara dikkat etmenin yanında, tarif ettiğim bakımı düzenli olarak uygulayabilirsiniz.

Malzemeler:

Yarım su bardağı öğütülmemiş, küçük parçalar halinde olan deniz tuzu

Uygulanışı:

Duşa girip selülitli bölgelerinizi ıslatın ve elinize yarım su bardağı deniz tuzunu alıp o bölgeye sürterek kan dolaşımının hızlanmasını sağlayın.

Eğer iki bacağınıza da yapacaksanız her iki bacağınız için ayrı ayrı yarımşar su bardağı deniz tuzu kullanın. Karın bölgeniz içinse yine yarım su bardağı deniz tuzu yeterli olacaktır. Yaklaşık 15 dakika ovalamayı sürdürün. yeterli süre geçtiğinde cildinizin ısındığını fark edecekseniz, hatta bir miktar kızarma da oluyor ama merak etmeyin çabuk geçiyor.

Tuzla cildinizi ovarken cildinizin yıpranmamasına dikkat edin, bu nedenle cildi yaralayacak kadar bastırmayın. Sadece tuzlar yere düşmeyecek kadar bastırmanız yeterli.

Duştan önce ev yapımı doğal selülit giderici maske uygulayabilirsiniz. Tuzla ovaladıktan sonra duş alıp, ev yapımı doğal selülit kremi sürebilirsiniz.

Güzel günler dilerim :o)


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder