23 Mart 2014 Pazar

KURUMUŞ - YIPRANMIŞ EL, AYAK VE DİRSEKLERE EV YAPIMI BAKIM KREMİ


Özellikle yaş ilerledikçe el, ayak ve dirseklerde oluşan kurumuş, yıpranmış deri çok rahatsız eder. Aslında bu sorun sadece yaş ilerlemesinden değil, cildimize yeterli bakım yapmamaktan ve içinde bulunduğumuz çalışma koşullarından da kaynaklanabilir. Örneğin sürekli toprakla uğraşan bir kişinin ellerinde doğal olarak kuruma ve deride sertleşme olacaktır. Ayrıca çok soğuk - çok sıcak gibi havalar ve ellerin çok fazla suya girmesi de cildin yıpranmasına sebep olur.

Birçok kişinin dirsekleri ise tamamen yıllara bağlı olarak sertleşir, hatta kabuksu bir deri oluşur.

Siz de evinizde, çok düzenli kullanıldığında bu sorunları giderebilecek bir krem yapabilirsiniz. Tarif şöyle:

Malzemeler (30 gram krem için):

30 gram gliserin (eczanelerde 30 gramlık şişeler içinde satılıyor)
6 tatlı kaşığı çocuk pudrası (çocukların pişiklerinde kullanılan pudra)
1 tatlı kaşığı vazelin
12 adet E vitamini kapsülü (markası önemli değil, eczanede bulabildiğiniz bir marka olabilir)
3 damla gül yağı
3 damla jojoba yağı

Yapılışı:

Tüm malzemeyi bir kapta karıştırın. Pudrayı yavaş yavaş eklemenizi tavsiye ederim, yoksa etrafa dağılabilir (E vitamini kapsüllerinin, keserek ya da delerek, içindeki sıvıyı kullanmanız gerekiyor).

Hepsi karıştığında kreminiz kullanıma hazır demektir.

Her gün yatmadan önce ellerinize, ayaklarınıza ve dirseklerinize sürebilirsiniz. Gliserinin cildinizi bir tabaka gibi kapladığını hissedeceksiniz.

E vitamini kapsülü hücreleri yenileme, dolayısıyla da gençleştirme özelliğine sahiptir. Bu nedenle bu kremin gençleştirme etkisinin de olduğunu söyleyebilirim.

Ben bu kremi hazırlayıp daha önceden boşalmış krem tüpüne dolduruyorum. Böylece çantamda da taşıyıp ellerimde çok fazla kuruluk hissettiğimde bir parça sürüyorum. Zaten çok az bir miktar sürmeniz yeterli oluyor.

Haftada bir gün de el ve ayaklarınıza peeling yapmanızı tavsiye ederim.

Güzel günler dilerim :o)


2 yorum:

  1. Güldenciğim hemen uyguluyorum.. süpersin. bir de yüz kremi formülün vardı , hani madecassol ile. onu da yazar mısın lütfen.. sevgilerle..

    YanıtlaSil
  2. Canım arkadaşım en kısa sürede yazacağım. Sertleşmiş deriye peeling hatta ayak tabanlarına, taban törpüsü yaptıktan sonra kullan tatlım. Çok işe yarıyor. Eğer deri çok sertleşmişse peelingi haftada 2 bile yapabilirsin. Öpüyorum Firdevs :o)

    YanıtlaSil