8 Mart 2014 Cumartesi

FENG SHUİ NEDİR VE EVİNİZE NASIL UYGULAYABİLİRSİNİZ? 2/10

DOĞU


Feng shui yazı dizimin ikinci bölümünde doğu yönünü anlatmak istedim.

Temsil ettiği değer: Aile, Sağlık, (aynı zamanda geçmişi de simgeler)
Elementi: Ağaç
Rengi: Yeşil
Şekli: Ağaç gibi ince uzun eşyalar, ancak eşyanın üst tarafı sivri köşeli olmamalı (ters U gibi düşünebilirsiniz)

Evinizin genel krokisini dünkü yazımdan sonra çizdiğinizi varsayıyorum. Bu krokiye göre hangi odanın ya da bölümün doğuyu gösterdiğine bakın.

Doğuyu gösteren bölüm ailenizi ve sağlığınızı etkiler. Eğer bu mekan dağınık veya kirliyse hemen temizleme girişimlerine başlamanızı tavsiye ederim. Çünkü dağınık ve temizlenmemiş bir oda aile bireyleri arasında kopukluk yaratabilir, hatta sağlığınızı olumsuz etkileyebilir.

Evinizin doğu yönünde bulunan bu mekana şu anda gidip bakmanızı tavsiye ederim. Nasıl görünüyor? Kırık, dökük, bozuk eşya bulunuyor mu? Eğer bu durumdaysa ailenizi ve sağlığınızı düşünün. Odayla benzerliği var mı?

Dün yazdığım kuralların bu oda içinde nasıl uygulanacaklarına tek tek bakabilirsiniz.

Hangi eşyalarla döşenmesi gerektiğine gelince:

Bu yönün temsil ettiği element ağaçtır. Bu nedenle yeşil yapraklı sağlıklı bitkiler bu yöne konulmalıdır. Eğer mekanınız bitki konulmasına el vermiyorsa duvara asacağınız beğendiğiniz bir orman ya da ağaç resmi, en azından yeşil yapraklı deseni olan bir koltuk, yastık veya masa örtüsü de bu işlevi görebilir. Ayrıca sizin için ailenizin bütününü simgeleyen anılarla dolu eşyalar da bu bölümde bulundurulabilir.





Aileyi betimlediğinden, tüm ailenin bir arada bulunduğu resimleri de bu bölümde bulundurmakta fayda vardır. Ancak bazı çerçevelerde, çerçevenin yapısından dolayı aile bireyleri ayrı ayrı resmedilmektedir. Bu tür çerçevelerden uzak durmanızı tavsiye ederim.




kullanılmaması gereken çerçeve biçimi
Bu bölüm aşkı simgelemediğinden sadece eşinizle olan resminiz değil, tüm ailenin bir arada bulunduğu çoluklu çocuklu dediğimiz türden resim koymak gerekir.

yeşil yapraklı çerçeve
yeşil yapraklı bir başka çerçeve


Kullanacağınız çerçeve ise yine yeşil yaprak desenli ya da en azından ağacı simgelemesi açısından ahşap olabilir. 






Zaten doğu bölümündeki eşyaların da genel olarak ahşap olması iyi bir sonuç verecektir.

Eğer doğu yönü sokak kapısına denk geliyorsa kapının yanına aile resmi ve orman resmi asabilirsiniz. Böylece aile bireyleri her dışarı çıktıklarında ailelerini hatırlayacaktır.

Bu yön sağlığı da temsil ettiğinden canlı bitkilerin çok sağlıklı olması gerekir. Bitkinizdeki herhangi bir kuruma ya da bozulma sağlığınızı olumsuz etkileyebilir.

Doğu yönünü, hem evinizin genel krokisinde gösterdiği odayı düzenleyerek, hem de her odanın içindeki doğu yönünü bularak, simgeleyecek eşyalarla döşeyebilirsiniz. Bunun için fazla bir masraf yapmanıza gerek yok. Evinizde hali hazırda varolan eşyalardan bu kısma uyanları koymanız yeterli olacaktır.

Eğer doğu yönü balkona gibi bir dış mekana denk geliyorsa, ahşap bir rüzgar çanı koyarak bu bölgede ses yaratabilir ve yönün gücünü arttırabilirsiniz.



Bu yöne koymamanız gereken obje ise mumlar ve şamdanlar. Çünkü ateş ağacı yakacağından bu yönün etkisini azaltır.

Her yönde olduğu gibi bu yönde de "Feng Shui'nin Genel Kurallarını" okumanızı ve uygulamanızı öneririm. 

Bu yazıyla ilgili bir önceki veya sonraki sayfaya gitmek için lütfen ok işaretlerine tıklayınız:

   

Kolay gelsin :o)


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder