15 Mart 2014 Cumartesi

FENG SHUI NEDİR VE EVİNİZE NASIL UYGULAYABİLİRSİNİZ? 8/10

GÜNEYBATI


Feng shui yazı dizisinin sekizinci bölümünde güneybatı yönünü ele alıyorum.

Temsil ettiği değer: Aşk, kadın-erkek ilişkileri, evlilik
Simgesi: Dünya, evren
Rengi: Pembe
Şekli: Yatay dikdörtgen

Hımmmm.... Bir kaçınızın şöyle dediğini duyar gibiyim
"Ohhh ya nihayet aşka da gelebildin!" :o)

Evet, aşk, kadın-erkek ilişkileri ve evlilik konularını evinizde uygulamak istiyorsanız güneybatıyı güçlendirmeniz gerekir.

Lafı kısa kesip hemen hangi objeleri kullanmanız gerektiğiyle başlayayım. Öncelikle bu yöne hangi objeyi koyarsanız koyun mutlaka çifti olması ve bu çiftlerin birbirlerine değerek konulması gerekir. Bu yönde vazo bile olsa bu vazonun bir çifti olmalı ve birbirlerine değerek yerleştirmelisiniz. Yoksa çiftlerin birbirlerinden uzaklaşmasını ifade eder.

Tabi ki kadın-erkek bibloları bu yön için çok ideal olacaktır (kadın ve erkeğin birbirlerine arkalarını dönmemiş olmaları ve birbirlerine aşık oldukları hissi uyandırmaları gerekiyor):




Eğer evlenmek istiyorsanız gelin-damat bibloları sizin için uygun olacaktır:



Eğer sevdiğiniz bir kişi varsa ve onunla evlenmek istiyorsanız bu yöne varsa ikinizin olduğu bir resmi ya da onun resmiyle sizin resminizi bir şekilde keserek, aynı çerçeveye koymanız da mümkün. Evli olanlar ise bu yöne eşiyle olan düğün vs gibi başbaşa oldukları, sarılmış, birbirlerine bakan resimlerini koyabilirler. Kullanacağınız çerçeve ise pembe renkli olabilirse gayet uygun olacaktır:


Bu yöne koyacağınız tablolar ise sizin için büyük bir aşkı ve evliliği simgelemeli. Hatta beğendiğiniz aşk romanlarını bile bu yöne koyabilirsiniz.

Tabi ki pembe mumlar bu yönün vazgeçilmez objelerinden:

Ben resim olarak bulamadım ama mumları da çift olarak ve birbirine değecek şekilde yerleştirmelisiniz.

Biraz da nasıl dekore edebileceğinize örnek vereyim. Başta da belirttiğim gibi bu yönün rengi pembe.. Bundan sonrası sizin yaratıcılığınıza ve hayal gücünüze kalmış:





Güneybatı yönüne suyu simgeleyen objeler konulmamalı. Çünkü güneybatı bir şekilde ateşi de simgelediğinden suyun ateşi söndürme gücü olur.

Diğer yönlerde olduğu gibi, güneybatı da evinizin teras, balkon gibi dış mekanına denk geliyorsa 2 tane pembe renkli veya aşkı simgeleyen rüzgar çanı asmanızı tavsiye ederim. Unutmayın rüzgar çanları birbirine değmeli:


Ayrıca tüm yönlere koyabileceğiniz bir obje daha söyleyeyim. Kokulu yağlar. Sizin için yönün anlamına göre hangi koku o anlamı taşıyorsa, o özelliği taşıyan kokuyu koymanız gerekir. Örneğin kimimiz için gül kokusu aşkı hatırlatırken, bir diğerimiz için bu koku yasemin olabilir. Ya da kuzey yönüne okyanus kokusu koyabilirsiniz.

Yağın içine batırılan çubukların çift sayıda olmasına dikkat edin :o)
Bu bölümle ilgili belirtmek istediğim bir konu da kırmızı renginden kaçmanız. Çünkü kırmızı ateşli ve kısa süreli bir aşkı betimler. Eğer ilişkinizin çabuk bitmesini istemiyorsanız ve arzunuz evlilikse uçuk pembeyi tercih edebilirsiniz.

Son olarak tekrar bir hatırlatma yapmak istedim: Hangi objeyi koyarsanız koyun. Mutlaka çifti de olmalı ve birbirlerine değmeli. Özellikle bazı şamdanların yapısından dolayı mumlar birbirlerine değemiyor. Bu tür şamdanlar kullanmamanızı öneririm. Çünkü mumlar birbirlerine değerek erimeli (iki kalp aynı anda aşkla erimeli mantığından dolayı)... Ayrıca mumlar mümkünse dileğiniz gerçekleşene kadar her gün bitene kadar yanmalı.

Güneybatı yönüyle ilgili genel olarak söyleyebileceklerim bu kadar.

Her yönde olduğu gibi bu yönde de "Feng Shui'nin Genel Kurallarını" okumanızı ve uygulamanızı öneririm.

Bu yazıyla ilgili bir önceki veya sonraki sayfaya gitmek için lütfen ok işaretlerine tıklayınız:

    

Kolay gelsin :o)


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder