13 Mart 2014 Perşembe

FENG SHUI NEDİR VE EVİNİZE NASIL UYGULAYABİLİRSİNİZ? 6/10

KUZEYBATI


Feng shui yazı dizisinin altıncı bölümünde kuzeybatı yönünü ele alıyorum.

Temsil ettiği değer: Yardımcı olan insanlar, Seyahat - Gezi, Dua ve Şükran
Simgesi: Gökyüzü
Rengi: Gri, çok açık mavi
Şekli: Hilal

Temsil ettiği değerlere göre hepimizin kendisini daha yakın hissettiği yönler vardır. Benim için kuzeybatı da bunlardan biri (bir diğer önemli yön ise aile ve sağlığı temsil eden doğu). Çünkü dileklerimi sunduğum ve bu isteklerim doğrultusunda bana yol gösterilen yöndür. Nasıl yön gösterildiği ise neye nasıl inandığınız ve kimden yardım beklediğinizle alakalı.

Bir örnek vereyim: Tiyatrocu bir arkadaşım uzun zaman İstanbul Belediyesi Şehir Tiyatroları'nda çalıştı ama yıllar geçmesine rağmen kadrosunu alamıyordu. En sonunda evinin kuzeybatı yönüne tiyatrodaki müdürünün resmini koydu. Ve mucize gerçekleşti. 6 ay sonra arkadaşımın kadrosu geldi :o)

Tabi ki bu inanmakla da alakalı. Diğer tüm konularda olduğu gibi feng shui'de de "amaaaaaaaann inanmıyorum ama bakalım ne marifetleri varmış bu meng shui'nin" gibi bir yaklaşımda bulunursanız, evren size yardımcı olmak için harekete geçmeyecektir. Ancak inandığınızda tüm uygulamalarınızın size güzellikler getirdiğini göreceksiniz. Kendimle de ilgili çok örnek verebilirim ama şimdi kuzeybatıyı anlatmam lazım :o)

Kuzeybatı dualarınızı ve şükranlarınızı sunabileceğiniz bir yön. Bu nedenle evinizde inancınızla ilgili dualar varsa, bu yöndeki odaya koyabilir, hatta çerçevelenmişse duvarına asabilirsiniz.

Eğer size bir konuda yardımcı olmasını istediğiniz kişiler varsa, bu kişilerin resimlerini de buraya koyabilmeniz mümkün. Hatta dileğinizin olmasını istediğiniz konuyla ilgili objeler de bu bölümde bulundurulmalı.

Kuzeybatı yönü aynı zamanda seyahat etmeyi de içerir. Eğer hayallerinizden biri, bir gün dünyayı gezdebilmek ise bu yöne dünya resmi ya da biblosu koymanız gerekir. Sadece belli bir ülkeyi görmek istiyorsanız o ülkenin resmini ve oraya ait objeleri de koyabilirsiniz.




Bu yönün şekli "hilal" ve simgesi gökyüzü olduğundan hilali gösteren ilgili resim de asabilirsiniz. Unutmadan belirteyim gökyüzünü simgeleyen iki obje bulut ve kuştur:



Ayrıca hilal şeklinin olduğu objeler ya da sizin için gökyüzünü betimleyen eşyalar da bu yönde bulundurulabilir:



Nasıl dekore edeceğinize geleyim:

Gri ve açık mavi renklerde olan koltuk örtüsü, masa örtüsü, yastıklar kullanılabilir. Aynı zamanda duvar kağıdı gökyüzünü betimleyebilir (bulut veya kuş resimli duvar kağıtları), gri veya açık mavi renkte perdeler vs...






Her yönde bahsettiğim gibi evinizin kuzeybatı yönü balkon, teras gibi dış mekana denk geliyorsa mavi ya da gri renkte rüzgar çanı kullanarak bu yönde ses oluşmasını sağlayabilir ve böylelikle bu yönü güçlendirebilirsiniz:


Gelelim bu yöne ne koyulmaması gerektiğine. Aslında bu yöne konulmaması gereken bir obje yok diyebilirim. Çünkü gökyüzü her şeyi içine alabildiğinden hiçbir obje için yasaklı değildir.

Ancak astığınız resimlere ve bulutlara dikkat etmelisiniz. Fırtınalı bir gökyüzü veya şimşek çakan bulut resmi dileğinizin olabilmesini engelleyebilir. Ya da dileğiniz büyük mücadeleler sonunda gerçekleşebilir. Bu nedenle her yönde seçtiğiniz resimlerin ve objelerin sizin için mücadeleyi simgeleyip simgelemediğine dikkat etmeniz gerekir.

Kuzeybatı ile ilgili genel olarak söyleyebileceklerim bu kadar.

Her yönde olduğu gibi bu yönde de "Feng Shui'nin Genel Kurallarını" okumanızı ve uygulamanızı öneririm.

Bu yazıyla ilgili bir önceki veya sonraki sayfaya gitmek için lütfen ok işaretlerine tıklayınız:

    

Kolay gelsin :o)


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder