4 Şubat 2014 Salı

PATLICAN BEĞENDİ TARİFİ


Malzemeler (6 kişilik):

3 adet iri patlıcan (bostan değil normal patlıcan olmalı ama irilerinden seçmenizi tavsiye ederim)
1 yemek kaşığı dolusu un
1 yemek kaşığı tereyağı
1 yemek kaşığı zeytinyağı
Yarım litre süt
Bir tutam tuz
Bir fiske karabiber

Yapılışı:

Patlıcanları ateşte közleyin (birçok kişi patlıcanı hem daha kolay hem de daha temiz olması açısından fırında közlüyor. Ancak inanın ateşte közlendiği zaman tadı çok daha farklı oluyor, çünkü hafif bir köz tadı da karışıyor. Ama mutlaka fırında közlemek isterseniz patlıcanların üzerine kürdanla 15 - 20 delik açın. Ve önceden ısıtılmış 200 derecelik fırında patlıcanlar yumuşayana kadar pişirin. Ateşte közlerken kürdanla delik açmanıza gerek yok).



Közlenmiş patlıcanların dış kabuğunu soyup küçük küçük doğrayın ve bir çatalla iyice ezin.

Teflon bir tavaya yağları koyun. Yağ kızınca unu katıp un pembeleşinceye kadar kavurun.

Un pembeleştiğinde ezilmiş patlıcanları katın, birkaç dakika karıştırıp sütü ekleyin (sütün sıcak olması gerekmiyor. Ben oda sıcaklığındaki sütü ekledim, ancak buzdolabından aldığınız gibi de koyabilirsiniz).

Beğendiyi sürekli karıştırın. Süt kaynamaya başlayıp kıvamı iyice yoğunlaşınca ateşi söndürün ve tuz ile karabiber katın.

Et yemeklerinin yanına çok yakışır (ki ben bu haliyle bile yemeğe bayılıyorum :o)).

Arzu ederseniz kuru erikli osobuko yemeğinin yanında servis yapabilirsiniz.

Afiyet olsun :o)


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder