29 Ocak 2014 Çarşamba

GÖZENEK DÜŞMANI ELMA SİRKESİ


İrileşmiş gözenekler cildin görünümü açısından rahatsız edicidir. Ayrıca bu gözeneklere yağ birikintilerinin dolarak siyah noktaları oluşturması kişinin görünümünü daha da olumsuz hale getirir.

Gözenekleri küçültebilmek ve aynı anda temizleyebilmek için tabi ki düzenli bakım gerekiyor. Aslında estetik ameliyatlar hariç, hiçbir yöntem size anında etkisini göstermez. Bu nedenle "işe yaramadı" diyerek başladıktan birkaç gün sonra terk ettiğimiz bakımlar, ancak uzun dönemde etkili olabilirler.

Hatta çoğu kozmetik ürününün üzerinde de örneğin şunun gibi bir yazı görürüz: "45 gün düzenli kullanımdan sonra %95 etkili olduğu gözlemlenmiştir". Birçoğumuz burada %95 etkili sözünü dikkate alır, cümlenin geri kalanını aklımızdan sileriz. Halbuki bu cümlede önemli olan "45 gün düzenli kullanım" açıklamasıdır.


Bu nedenle size sunduğum yöntemleri de uzun süre yapmanızı, ancak bu şekilde faydasını görebileceğinizi belirtmek isterim :o)

Elma sirkesinin kullanımına göre o kadar çok faydası var ki bu yazıya bir liste eklemem mümkün. Ancak bu yazıda size özellikle gözenekleri irileşmiş ciltler için bir formül açıklamak istedim. Yazan formüllerin ikisini de 1 ay boyunca her sabah uygulamanızı tavsiye ederim.


Formül 1:

Malzemeler (1 kişilik):

1 su bardağı su
5 damla elma sirkesi

Yapılışı:

1 su bardağı suya 5 damla elma sirkesi damlatıp karıştırın. Her sabah bu suyu aç karnına için (oda sıcaklığında olmalı).


Formül 2:

Malzemeler:

1 çay bardağı su
3 damla elma sirkesi

Yapılışı:

1 çay bardağı suya 3 damla elma sirkesi damlatıp karıştırın ve bir parça pamuk yardımıyla her sabah cildinizi silin. Kesinlikle durulamayın, bırakın bu şekilde cildiniz kurusun.

1 ay boyunca uygulamayı düzenli olarak sürdürün. İşte bu kadar :o)

Ayrıca bakınız: Elma Sirkesinin Kozmetik Faydaları
                          Elma Sirkesinin Metabolizmamıza Kazandırdığı Faydalar


Güzel günler dilerim :o)


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder