13 Ocak 2014 Pazartesi

ARPA ŞEHRİYE PİLAVI TARİFİ



Malzemeler (2 kişilik):

2 Türk kahvesi fincanı arpa şehriye
1 adet orta boy kuru soğan
2 adet sivri biber
1 adet domates (büyükçe olanlardan)
Bir tutam tuz
3 Türk kahvesi fincanı kaynar su
1 çay bardağı sıvı yağ

Yapılışı:

Soğanı yemeklik küçük küçük doğrayın.



Biberleri ince ince doğrayın.

Domatesin kabuğunu soyup küp küp doğrayın.

Sıvı yağı tencerede (veya kapağı olan bir teflon tavada) biraz kızdırıp içine doğranmış soğanları, biberleri ve arpa şehriyeyi ekleyin. Soğanlar ve biberler yumuşayana ve şehriyeler biraz renk değiştirene kadar (hafifçe altın sarısı rengine dönecek), sürekli karıştırarak pişirin.

Piştiğinde ateşin altını kısıp domatesleri ekleyin ve birkaç dakika daha pişirin.

Ardından kaynar suyu ve tuzu ekleyip birkaç defa karıştırıp, kapağı kapalı olarak kısık ateşte pişirin. Şehriyelerin suyu tamamen çekmesi gerekiyor. Yaklaşık 15-20 dakika pişirmeniz yeterli.

Piştikten sonra servis yapmadan önce 10 dakika demlenmesini bekleyip tabağa alabilirsiniz.

Afiyet olsun :o)


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder